חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

המדריך המלא ל- Khopra danda trek, נפאל

 

טרק הקופרה דנדה (או בתרגום חופשי רכס גללי הפרה היבשים) הוא רכס שרץ רוחבית בין הרי האנאפורנה מצפון לנהר המודי מדרום. הטרק סופר ורסטילי ותוכלו לחלק אותו לכמה ימי הליכה שתרצו, החל מ3 ועד 10, תלוי בקצב ההליכה, ההסתגלות לגבהים ונקודות העניין שתרצו לעבור בהן.

המסלול מתאים למיטיבי לכת, הרפתקנים שלא מחפשים את שביל החומוס ורוצים לעשות טרק ייחודי בזמן שלהם בנפאל.

דרכי הגעה

אל הקופרה דנדה ניתן להגיע מפוקרה (Pokhara) באוטובוס שלוקח כ- 3 שעות לגאנדרוק (Ghandruk) או באוטובוס ארוך יותר לטאטופאני (tatopani) , גורפאני (goherpani) או פוקרהבארה (phokarebare)

עלות הנסיעה– סביב 500 רופי. את הטרק שלנו התחלנו מגאנדרוק ועל המסלול הזה אספר. 

חלוקת ימים

את הטרק שלנו התחלנו מגאנדרוק ועל המסלול הזה אספר. אנחנו תכננו 5 ימי הליכה, אבל צריך לקחת בחשבון שהלכנו בלי פורטרים, במסלולים יחסית מורכבים וכששלושת הימים האחרונים ארכו בין 10 ל18 ק”מ.

היום הראשון

התחלנו מגאנדרוק אחרי ארוחת צהריים ביום קליל של הליכה אל טאדאפאני- 6 ק”מ הליכה וטיפוס מצטבר של כ700 מטר. בטאדאפני יש כ5 הוסטלים צמודים זה לזה, קחו בחשבון שהאוכל בכפר נחשב גרוע מביקורות שקיבלנו ממטיילים אחרים וגם אנחנו לא התלהבנו. לכל ההוסטלים יש מרפסת מדהימה לכיוון המאצ׳הפוצ׳רה ושווה לקום לראות את הזריחה. יש אפשרות לשלם רק על ארוחות ולא על לינה.

היום השני

גם היום השני יחסית קליל, מי שמתחיל אותו מוקדם אחרי ארוחת בוקר בזריחה יכול לצפות ל8 ק”מ הליכה אל dobato וטיפוס מצטבר של 900 מטר. בדובאטו יש 2 הוסטלים, אנחנו ישנו בתחתון וממליצים בחום hotel lucky mountain. במרחק חצי שעה טיפוס לגובה 3700 מטר יש תצפית מדהימה על ההימלאיה ושווה להגיע אליה בזריחה בבוקר השלישי.

היום השלישי

את היום השלישי התחלנו ב05:30 בבוקר בעליה לתצפית ופקל קפה בזריחה מול ההרים. חוזרים להוסטל לקחת תיקים ויוצאים ליום ארוך ביחס לקודמים, אם תבחרו לעשות את אותו מסלול כמונו. ממשיכים להוסטל bayeli במרחק 2 ק”מ הליכה מישורית (אפשר גם לישון בו בלילה השני במקום דובאטו, אני פחות ממליץ כי התצפית פחות טובה, אבל יכול לקצר לכם את היום השלישי) מבאיילי המשכנו בציר הישן של הקופרה, והיה די ברור שאנחנו היחידים שהלכו שם בשנה האחרונה לפחות – הסימונים היו מחוקים, צמחייה ועצים שגדלו על השביל וצורך בשימוש במפה (נייר או טלפוני) בחרנו בציר הזה משתי סיבות : 1- אתגר זה תמיד כיף, ואם אפשר אתגר שקיים במפות ולא מסכן אותנו אז מבורך. 2- החלופה היא לרדת 1200מ לעמק ולעלות אותם בחזרה ביום או יומיים לבחירתכם – לנו פחות התאים.

ההליכה בציר הישן מאוד טכנית, הציר הוא ברובו מרעול עיזים, תלול ומלא בבולדרים, אבל הנוף שווה כל רגע. מסיימים אחרי 10 קמ (לא כולל התצפית בזריחה) בקופרה דאנדה. בבאיילי יש גם אופציה לעלות לאגם הנסתר בגובה 4300 מטר שנחשב היפה יותר משני האגמים במסלול אבל עם תצפית פחות יפה ולכן ויתרנו עליו- הרוב בוחרים להגיע לאגם אחד בלבד במסלול.

היום הרביעי

ביום הזה תעלו לאגם קייאר Khyar lake בגובה 4700 מטרק, טיפוס של 1100 מטר, תלולה ומושלגת, ממליץ להצטייד באוכל ליום הזה.
אנחנו סיימנו בתוך ענן אז לא ראינו כלום מהתצפית אבל העלייה הייתה שווה כל רגע. מומלץ להצטייד במיקרוספייקס ( או קרמפונים) להליכה בשלג ועל הקרח שמצטבר על השביל, אבל ביגוד חם קיצוני פחות נחוץ – לא היה קר מאוד באגם – סביב ה0° קחו בחשבון שהעלייה לאגם והחזרה לקופרה היא סביב 17.5 ק”מ – יום לא קל בכלל.

היום החמישי

היום החמישי היה מורכב לוגיסטית. יצאנו ב07:30 לכיוון העיירה swanta שממנה אפשר גם להתחבר לטרק הפון היל – אנחנו הפעם בחרנו לוותר. ומשם תכננו לקחת אוטובוס.
לכאורה, יום קליל של 10 ק”מ ו1400 מטר ירידה, אממה, מסוואנטה לא היו אוטובוסים – לקחנו טרמפ על טרקטור אקראי לכפר Sikha משם הלכנו עוד 7 קמ לכפר פוקרהבארה, מונית לbeni ואוטובוס של 4 שעות חזרה לפוקרה.

אם תשאלו אותי, אפשרי להמשיך מסוואנטה לגורפאני ואז לתפוס אוטובוס משם, אבל לא ניסינו ולכן לא אתחייב שאפשר אבל כן ממליץ לבדוק על זה.

שתפו
דילוג לתוכן